Töltött tök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát és hagyjuk kihűlni, keverjük el a vízben áztatott, majd jól kicsavart zsemlével, a darált hússal, a finomra vágott kaporral, a sóval, borssal és a reszelt sajt nagy részével. A masszát töltsük a tökök üregébe. Tepsibe fektetve, kevés vizet aláöntve, fóliával szorosan lefedve. 175 fokos sütőben süssük fél órát, majd a fóliát levéve 15 percig süssük. A félretett reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Külön tejfölt adhatunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||