Grillezett padlizsán (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Grillezett padlizsán
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillpác zöldségekhez
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett padlizsán
A padlizsánokat keresztben centi vastag karikára vágjuk, majd a páccal leöntve két órát állni hagyjuk. Lecsepegtetve megsózzuk és közepes magasságú grillrácson, egyszer megfordítva, oldalanként kb. öt perc alatt, megsütjük. Önmagában, fokhagymás tejföllel, tálaljuk vagy grilltálak elemeként adjuk asztalra.

Grillpác zöldségekhez
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük.