Kagylós zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 doboz kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
15 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott fokhagymával és bazsalikommal, sóval és borssal. A vékony karikára szelt hagymaféléket, a félbe-negyedekbe vágott paradicsomot, a kockára vágott paprikát, a rukkolával és a kagylóhússal keverjük át. Végül, tálalás előtt, a jól összerázott öntettel összeforgatva, forró pirítóssal vagy kenyérchpisszel tálaljuk.
Előételnek vagy borkorcsolyának adhatjuk.