Kagylós zöldsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott fokhagymával és bazsalikommal, sóval és borssal. A vékony karikára szelt hagymaféléket, a félbe-negyedekbe vágott paradicsomot, a kockára vágott paprikát, a rukkolával és a kagylóhússal keverjük át. Végül, tálalás előtt, a jól összerázott öntettel összeforgatva, forró pirítóssal vagy kenyérchpisszel tálaljuk. Előételnek vagy borkorcsolyának adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||