Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Mártások, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Zöldség, Meleg, Uzsonna, Desszert, Meleg nyári napokra, Sült, Olajsütő, Tésztafélék, Tojás, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Banános rebarbara mártás
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál burgonyakeményítő 337 0.6 0.1 83.1 0 0
1 kevés fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
1 kg rebarbara ? ? ? ? ? ?
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bundás kenyér
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Banános rebarbara mártás
A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat turmixoljuk le és keverjük csomómentesre a keményítővel és tejföllel. Folyamatos keverés közben keverjük a rebarbarához, forrásig melegítsük és vegyük le a tűzről. Bundás kenyérrel nagyon finom, de bundás kaláccsal még jobb.

Bundás kenyér
A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk.
Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé.