Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé összenyomkodjuk. A hústekercset lisztbe forgatjuk, majd a két tojásból, reszelt burgonyából, majoránnából, sóból és borsból kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, a félretett tejfölben elkevert kaporral leöntve, sok salátával kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||