Májas bundáskenyér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz sertésmájkrém 324 15.9 27.7 0.3 0 224
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kenyérszeleteket felét megkenjük a májkrémmel, majd két szeletenként összeborítjuk és jól összenyomkodjuk. Megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, forrón kínáljuk.