Zöldköret finom füvekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Főétel mellé, Köretek, Böjt, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Fagyottan rászórjuk a zöldséget, hozzáadjuk a fűszereket és ráöntjük a bort. Fedő alatt, néha átkeverve, felmelegítjük. Ekkor a fedőt levéve, nagy lángon, elforraljuk a levét.
Különleges illatú és ízű lesz a bortól és a fűszerektől.