Sütőtökös mostarda (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a félfőre szelt lilahagymát, majd rádobjuk a kockára vágott sütőtököt Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá.
Hidegen tálaljuk, sült húsok mellé.