Szüreti áfonyás zellersaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Előételek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A citrom levét kicsavarjuk, majd két pohár vízzel felöntjük. Ebbe a lébe tegyük, a gyufaszálnyi csíkokra vágott zellert. Pár perc pihentetés után a zellert leszűrjük, a levet felforraljuk, beletesszük a sót, a mézet és a borecetet. beledobjuk a zellert és amint újraforrt a lángot kikapcsoljuk. Hagyjuk kihűlni. A joghurtból, a majonézből, a fehérborsból és a mustárból öntetet keverünk. Beleforgatjuk a lecsepegtetett zellert, a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és az áfonyát. Pirított tökmaggal meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||