Római galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Böjt, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a vajat. Lefedve hagyjuk kihűlni. A tányérok alján kenjük szét a lekvárt, majd két evőkanál segitségével, galuskává szaggatott tejbegrízt helyezzük rá. Díszítsük tejszínhabrózsával, rumos meggyel és kakaóporral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||