Sertésborda áfonyás lilahagymával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Sertésborda áfonyás lilahagymával
Áfonyás lilahagyma
Sertésborda áfonyás lilahagymával A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük. A lilahagymával és sült burgonyával körítve tálaljuk. Áfonyás lilahagyma A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé összeesett, a hagyma tálalható. Sült vagy grillezett húsok mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||