Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Csípős-édes birscsatni
Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával
Csípős-édes birscsatni A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon átsütjük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett jalapenot, a birsbefőttet és a mártást. Kis lángon összeforraljuk. Szárazabb sült vagy grill húsok mellé tálaljuk. Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük. A birscsatnival és sült burgonyával körítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||