Kapros halsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fél citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1/2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
25 dkg pácolt hering 144 11.1 11 0 0 80
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett halat, a kicsumázott almát, az uborkát, a hagymát és a főtt burgonyát kis kockára vágjuk. Beleforgatjuk a többi hozzávalóból kevert öntetbe. Jól behűtve, kaporszálakkal díszítve tálaljuk.
Vajat és barnakenyeret kínáljunk mellé.