Kovászos uborkás újburgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Szabadban, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, a sót és a borsot. Végül belekeverjük a langyos, szükség szerint félbe vagy negyedekbe vágott burgonyát. Behűtve tálaljuk, grillezett húsok mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||