Grillezett császárhús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Főtt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 db csillagánizs 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1,5 kg bőrös császárhús 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. A levében hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetve és leszárítva, a bőrös oldalával kifelé, szorosan feltekerjük és konyha zsineggel gondosan körbekötjük. A főzőléből egy decit kiveszünk és a mézzel elkeverjük. Ha előző nap készítjük el a húst, a hűtőből, legalább egy órával a sütés előtt ki kell venni. Kezdetben magasabbra emelt grillrácson, forgatva süssük ropogósra a bőrös hústekercset, a sütés vége felé többször kenjük meg a mézes páccal.
Felszeletelve tálaljuk, salátával és friss kenyérrel.