Göngyölt szalonnás-sajtos hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A langyos hagymát elkeverjük a sajtokkal. A húsra kenjük a masszát, majd feltekerjük. Alufólia lapra terítjük a baconszeleteket és a húsroládot ráhelyezzük. A szalonnaszeleteket ráhajtjuk, majd az alufóliával szorosan beburkoljuk. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk, a fóliacsomagot beletesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Egy órát sütjük, ha a víz elfogyna alóla pótoljuk. Szeletelés előtt, a fóliában, hagyjuk negyed órát pihenni. Hidegen is finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||