Olasz sertéscsülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Olaszos sertéscsülök
Gremolata
Olaszos sertéscsülök A csülköt a hentessel keresztben, csontostul, 2 ujjnyi szeletekre vágatjuk. Sóval, borssal és kevés liszttel meghinve, a felhevített olajon, egyszer megfordítva pirosra sütjük. Kivesszük az olajból és a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott zöldségeket. Felöntjük a borral és a húsalaplével, majd a húsokat vissza tesszük. Lefedhető sütőedénybe tesszük és 175 fokra előmelegített sütőben másfél órát pároljuk. A húst kivéve a szaftját, ha szükséges, sűrűre forraljuk. Szélesmetélttel, a mártással leöntve tálaljuk. A tetejére gremolátát szórjunk. Gremolata Ez, egy rendkívül szabadon értelmezhető hozzávaló. Az alap citromhéj, fokhagyma és petrezselyem. Van aki narancshéjat, szardellafilét ad hozzá, a bors is opcionális, használjunk az ízlésünk, illetve a fantáziánk szerint. Alapvetően az osso bucco fűszere, de jó steakekhez, halakhoz, tenger gyümölcseihez. A lehetőleg biocitrom, lereszelt héját keverjük el a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel, kevés olívaolajjal, majd adjunk hozzá sót és borsot. Ha mód van rá, frissen készítsük, igazán nem áll el. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||