Répás spárgasaláta cukorborsóval és ropogós baconnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A bacont süssük ropogósra és lehűtve, zsírtalanítva kockázzuk fel. A vékonyra karikázott újhagymát kevés sóval elkeverve, hagyjuk állni. Végül a reszelt répát, a centisre vágott borsót és spárgát keverjük össze a pirított baconnal, a hagymával. Adjuk hozzá a durvára vágott pisztáciát és forgassuk át a citrom kifacsart levéből, a fehérborsból és az olajból készített öntettel. Frissiben tálaljuk, a finomra vágott korianderzölddel megszórva. Kenyérchipset vagy pirítóst kínálva hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||