Ropogós süllőfilé zöldségágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a feldarabolt paprikát, a félbe és ujjnyira vágott hagymát, a félbe, negyedekbe szelt paradicsomot, a felkarikázott cukkínit, gombát és fokhagymát roppanósra sütjük.Közben sóval, borssal ízesítjük. A sült zöldségeket tálra halmozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd körberakjuk a halszeletekkel. Nagyétkűeknek párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||