Szotyolás-almás crumble (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8-10 levél citromfű 0 0 0 0 0 0
4-5 evőkanál tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
4-5 evőkanál vaníliafagylalt ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
8 dkg napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

1. A diót - ami bármilyen olajosmagok keveréke is lehet - nyújtófával durvára törjük.

2. Összemorzsoljuk a lisztet, a cukrot, a vajat, reszelt citromhéjjat, és a durvára tört diót, vagy olajos magokat.

3. Felkockázzuk az almát kb. 0,5x0,5 cm-es darabokra.

4. Kivajazott kb. 35x25 cm-es tepsibe szórjuk a felkockázott almát, megszórjuk vékonyan fahéjjal.

5. Majd rámorzsoljuk az előbb elkészített morzsatésztát.

6. Alufóliával lefedjük a tepsit, így 30 percig előmelegített 180 C sütőben sütjük, majd fólia nélkül pirítjuk tovább 5 percig.

7. A kész crumble hidegen, és melegen is fogyasztható. Bármilyen gyümölcsből készíthető alma helyett. Végezetül teljesebbé tehető az élmény, ha vanília fagylaltot teszünk mellé, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük.