Kukoricalepény baconnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre: Kukoricalepény baconnal
Baconchips
Kukoricalepény baconnal A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal és a tojásokkal. Végül a két keveréket forgassuk össze és tegyük hozzá a finomra vágott bazsalikomot és a lecsepegtetett kukoricát. Középforró serpenyőbe öntsünk kevés olajat, majd kanalanként tegyük bele a masszát és kissé ellapítva, süssünk tenyérnyi lepényeket. Egyszer megfordítva, süssük aranybarnára mindkét oldalukat. A lepényekre tegyünk az ízesített tejfölből és a szalonnachipszből. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk. Igazi meleg reggeli, de uzsonnára is tökéletes. Baconchips A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes lesz. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||