Majonézes sárgarépasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Uzsonna, Böjt, Buli, Húsvét, Főtt, Sós, Édes, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Tizórai gyerekeknek Hozzávalók 4 személyre:
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, ízesítve a zúzott fokhagymával. Végül forgassuk össze a sárgarépával és a vékonyra karikázott újhagymával. Hűtsük be, majd finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Rozskenyérrel önmagában is finom, de illik bármilyen büféasztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||