Zöldséges aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban, süssük át, a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá, a kis kockára vágott húst és az apróra metélt fokhagymát, majd a fűszereket. Süssük a hús fehéredéséig. Keverjük bele a felkarikázott répát, a feldarabolt zöldbabot és öntsük fel a borral. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk puhára, ha szükséges, kevés, forró vízzel öntsük fel, de a végére, leve ne maradjon. Önmagában is tálalhatjuk, de nagyétkűek sült burgonyával vagy párolt rizzsel is ehetik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||