Káposztás lángos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral elkevert, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd az előzetesen, héjában megfőzött, megtisztított és áttört burgonyával, a káposztával és a többi hozzávaló hozzáadásával középkemény tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy óra alatt, duplájára kelesztjük. Beolajozott kézzel, tenyérnyi korongokra szaggatjuk és újabb negyed órát pihentetjük. A közepét kissé elvékonyítva, bő forró olajban aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás tejfölt is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||