Wokban füstölt lazac (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Párolt, Wok, Gőzpároló, Sós, Hideg, Meleg, Halak, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A halfilét gondosan szálkázzuk ki és húzzuk le a bőrét. Vágjuk darabokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a halhúst. Egyszer átforgatva, húsz percig pácoljuk, majd csepegtessük le. Béleljük ki a wokot alufóliával, majd tegyük bele az összekevert cukrot, rizst és teát. A haldarabokat rakosgassuk bambuszpárolóba és tegyük rá a tetejét. Tegyük a wokot a tűzre és amikor füstölni kezd, vegyük a lángot egész kicsire. Tíz perc múlva kapcsoljuk ki a tűzhelyet és még öt percet hagyjuk állni. Melegen, hidegen egyaránt tálalható, ez a pompás halkülönlegesség. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||