Mangós kelkáposztasaáta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből és borsból öntetet keverünk, majd a káposztával és a felkockázott mangóval összeforgatjuk. A pirított tökmaggal megszórva, frissen tálaljuk.
Szárazabb sültek mellé illő köret.