Májjal töltött padlizsán (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a vágott felével fölfelé és 20 percig sütjük. Közben a maradék olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és félig átsütjük rajta, a kis darabokra vágott, májat, közben zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük. A padlizsánokat kivesszük a sütőből és a belsejüket kikaparjuk, kissé összevagdaljuk, majd a májjal, a zsemlemorzsával, sóval és borssal fűszerezve összeforgatjuk. A masszát a padlizsánok üregébe púpozzuk, majd meghintjük a kis kockára vágott bacon és reszelt sajt keverékével. Visszatesszük a tepsibe és 180 fokos sütőben, úgy 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.