Csirke pelau (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Édes, Csípős, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Daraboljuk fel a csirkecombot, szárnyból is isteni, majd dörzsöljük be a lime kicsavart levével. Tegyük egy mély tálba a zúzott fokhagymát, a Worcestershire szósz és a barnacukor felét, keverjük bele a sót, a borsot, végül a csirkedarabokat. Forgassuk jól át, majd egy bő órát hagyjuk pihenni, közben néhányszor keverjük át. Mély serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a maradék cukrot és hagyjuk megbarnulni. Keverjük bele a bepácolt csirkét és kevergetve süssük, amíg a máz bevonja a csirkét. Szórjuk rá a rizst, az apróra vágott répát és chilit, majd öntsük fel a kókusztejjel és 4 deci vízzel. Lefedve, egészen kis lángon, pároljuk, 40 percig. Forgassuk bele a borsót és a mazsolát és a lángot lekapcsolva, hagyjuk pihenni még tíz percet. Tálalás előtt a megmaradt, Worcestershire szósszal, szükség szerint, ízesítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||