Patatas bravas (sült burgonya csípős mártással) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sült, Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál füstölt paprika (csípős) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1.5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra.
A felesleges olajat leitatva, azonnal tálaljuk, ezt a pompás rágcsálnivalót.
Néhány fogpiszkálót adjunk evőeszköznek.