Töltött alma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.karcagiizorzokklubja.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. A megtisztított almák magházát kivesszük és az alma belsejéből is kivájunk, majd az almát megtöltjük a köleses töltelékkel. A megmaradó töltelékbe belekeverjük a kivájt almák kockára vágott magház nélküli belsejét. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük, elsimítjuk, ráhelyezzük a töltött almákat és közepes hőfokon megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. A töltelék közé kavarhatunk egy kis tehéntúrót, vagy egy kis lekvárt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||