Csípős, mazsolás gersli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát. Pecsenyevillával összeforgatjuk, majd tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||