Kétsajtos szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kormányos
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db sajtos, magos buci 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 szelet karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
5 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A roquefort sajtot a mustárral, a majonézzel és a margarinnal sima krémmé törjük. A félbevágott buci mindkét oldalát megkenjük a sajtkrémmel. A szeletelt füstölt sajtot és a vékonyra vágott lilahagymát az alsó részre terítjük, majd a felsővel betakarjuk.
Egy korsó barna sör mellé, szinte nélkülözhetetlen.