Paradicsommártásban sült tojás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Buli, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ízesítjük. 10 perc alatt, nagy lángon, sűrű mártássá főzzük. Ekkor, egyenként, ráütjük a tojásokat, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és a serpenyőt lefedve, a lángot takarékra véve, még 8 percig sütjük. Tálaláskor, meghintjük a reszelt parmezánnal és bőségesen adunk, a tunkoláshoz, friss kenyeret.