Zúzás zöldsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Csípős, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá, de a végére alig maradjon leve. Közben a salátaféléket, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát, a vékonyra szelt chilit és tárkonyt összekeverjük, majd a sóból, borsból, borecetből és olajból készült öntettel tálalás előtt összeforgatjuk, tányérokra halmozzuk. Végül, a tetejére kanalazzuk a langyos zúzát. Pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||