Zúzás zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Csípős, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 csomag galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
15 levél tárkony 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá, de a végére alig maradjon leve. Közben a salátaféléket, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát, a vékonyra szelt chilit és tárkonyt összekeverjük, majd a sóból, borsból, borecetből és olajból készült öntettel tálalás előtt összeforgatjuk, tányérokra halmozzuk. Végül, a tetejére kanalazzuk a langyos zúzát.
Pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá.