Medvehagymás-gombás túróslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig sütjük, amíg a leve el nem fő. A túrót 6 tojássárgájával, a lisztfélékkel, borssal, kevés sóval ( a szalonna is sós), a sült szalonnával és a gombával elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a 6 tojásfehérjéből vert habot, majd vajjal kikent, morzsával behintett tepsibe simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ekkor rákenjük a tejfölben elkevert 4 tojás és a vékony csíkokra vágott medvehagyma keverékét, melyet sóval ízesítünk. A sütő hőmérsékletét 175 fokra emelve, további 20 percig sütjük. Hidegen vágjuk kockára. Pompás bor, avagy sörkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||