Gombás-sonkás papucs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha összeesett belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a kis kockára metélt sonkát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tésztát tenyérnyi rombuszokra vágjuk és a gombás masszát a közepére terítjük. A szabadon maradt tésztaszéleket kenjük le a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük meg. Ha dúsabban akarjuk adni, sütés előtt, megszórhatjuk a tetejét sajttal. Így egy teával gyors vacsora lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||