Kapros, almás tojássaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tojást keményre főzzük, majd felszeleteljük. Az almát kicsumázva, de héjastól apró kockára vágjuk, a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt kaporral, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a hozzávalókat kíméletesen összeforgatjuk. Hidegen tálaljuk, rozskenyeret kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||