Körtesaláta roquefortöntettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hidegkonyhai készítmények, Buli, Bálint nap, Főtt, Édes, Sós, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A lecsepegtetett körtét hagyjuk kihűlni, majd halmozzuk tányérokra. A keményre vert tejszínhabba forgassuk bele a mustárt és a lereszelt sajt nagy részét, ízesítsük borssal, óvatosan sóval, mert a sajt is sós és simítsuk a körte tetejére. Hintsük meg a félretett sajttal. Az ízei szobahőmérsékleten érvényesülnek igazán. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||