Fűszeres-zöldbabos halfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Halak, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zöldfűszereket sóval, borssal elkeverjük, majd a citrom kicsavart levével megcsepegtetett halfilékre szórjuk. Amíg a többi hozzávaló elkészül hagyjuk pihenni. Az apróra vágott szalonnaféléket süssük zsírjára és a pörcöt távolítsuk el. A zsiradékot osszuk két részre. Közben a zöldbabot a fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben, főzzük roppanósra, majd csepegtessük le. A zsiradék felében süssük egy-egy percig a halfiléket és tartsuk melegen. A zsiradék másik felében pirítsuk meg a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd forgassuk bele a zöldbabot és a pörcöt. Terítsük tepsibe és helyezzük rá a haldarabokat. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és öt percig süssük. Azonnal tálaljuk, friss puha kenyeret kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||