Töltött libanyak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Csőben sült, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés vizet öntünk, belefektetjük a libanyakat és leöntjük a zsiradékkal. Kezdetben, mindig kevés vizet hozzáadva pároljuk, úgy 40 percet, majd a vizet elforralva, egyszer-egyszer megforgatva pirosra sütjük. Ferdén szeletelve tálaljuk. Készíthetjük a sólet tetejére helyezve is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||