Töltött libanyak (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Csőben sült, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db liba nyakbőr 0 ? ? ? ? ?
50 dkg libamell 198 18.5 13.6 0.3 0 84
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés vizet öntünk, belefektetjük a libanyakat és leöntjük a zsiradékkal. Kezdetben, mindig kevés vizet hozzáadva pároljuk, úgy 40 percet, majd a vizet elforralva, egyszer-egyszer megforgatva pirosra sütjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
Készíthetjük a sólet tetejére helyezve is.