Tejszínes tenger gyümölcsei spagettivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az újhagymát, zöldjével együtt, felkarikázzuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken átpároljuk, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a bazsalikommal és a lime lereszelt héjával ízesítjük. Hozzáadjuk, a felengedett, tenger gyümölcseit és három perc alatt összesütjük. Felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Végül a lime levével pikánsra ízesítjük. A közben al dentére, főzött spagettivel összeforgatva, frissiben tálaljuk, megszórva a megmaradt petrezselyemmel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||