Grillezett tatu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Különleges húsfélékből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. Tíz perc pihentetés után, grillrácsra tesszük és körös-körül barnára sütjük. Szorosan alufóliába burkoljuk, majd a grill tetejét lehajtva, két órát sütjük. Néha fordítsuk meg és persze a parazsat is pótoljuk. Ha elkészült, a húsát szedjük le a csontról és halmozzuk tálra. Zsemlét és valamilyen BBQ szószt adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||