Virslis tésztasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Tészták, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. A visszamaradt zsiradékra öntjük a bort, a ketchupot, belenyomjuk a krémsajtot és kevergetve, a sajt olvadásáig tartsuk kis lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd a hozzávalókat összekeverve, átforgatjuk a sajtos masszával. Hagyjuk kihűlni, mire kihűl a tészta magába szívja szinte az összes ízes mártást. Hidegen, de ne jéghidegen tálaljuk. Adhatjuk előételnek, de meleg nyári napokon ebédre is kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||