Virslis tésztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Tészták, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
4 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. A visszamaradt zsiradékra öntjük a bort, a ketchupot, belenyomjuk a krémsajtot és kevergetve, a sajt olvadásáig tartsuk kis lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd a hozzávalókat összekeverve, átforgatjuk a sajtos masszával. Hagyjuk kihűlni, mire kihűl a tészta magába szívja szinte az összes ízes mártást. Hidegen, de ne jéghidegen tálaljuk.
Adhatjuk előételnek, de meleg nyári napokon ebédre is kitűnő.