Ínyenc saláta jércemellel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük az olívaolajból, borecetből, kicsire tépkedett bazsalikomból és mustárból készült mártással, átkeverjük, a tetejére szórjuk a csirkét és a fenyőmagot. Rozskenyérből készült pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||