Fetával töltött csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és borssal. Sót nem írtam, mert a feta is sós. A tölteléket a csirke hasüregébe és a bőre alá töltjük. A nyakánál és a hasán lévő nyílást bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjék ki. A félbevágott répaféléket egy tepsibe fektetjük, melléjük dobjuk a negyedelt vöröshagymát, a megtisztított, de egyben hagyott fokhagymát és a rozmaringágakat. A csirkét olajjal bedörzsöljük és sóval, borssal meghintjük. Ráfektetjük a zöldségekre, aláöntjük a bort és a citrom kicsavart levét, fóliával lefedve háromnegyed órát pároljuk, 175 fokra előmelegített sütőben. Ekkor a fóliát levesszük és szaftjával locsolgatva, fél óra alatt pirosra sütjük. Sült burgonyával és sok salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||