Sárgadinnye saláta paradicsommal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
5 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél zellerzöld ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A hozzávalókból öntetet készítünk, melyet óvatosan összeforgatunk a zöldség és gyümölcskockákkal.
Sós keksszel remek előétel, de grillhúsok mellé is tálalható.
Aki szereti, egy chilit is apríthat bele.
Ne hagyjuk hosszan állni, így legyen, minden hozzávaló, előre behűtve.