Tőkehal sült paradicsomártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Karácsony, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A félbevágott koktélparadicsomot, a finomra vágott fokhagymát, kapri- és olívabogyót egy evőkanál olajon átsütjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és borsot. Mártás sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát és melegen tartjuk. A halfilét a maradék felhevített olajban, mindkét oldalán két percig pirítjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A rukkolát feldaraboljuk. A mártásba keverjük. A tál közepére halmozzuk a tésztát, majd körberakjuk a hallal és a mártással bevonjuk. Rukkola levelekkel díszítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||