Tőkehal sült paradicsomártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Karácsony, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
60 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félbevágott koktélparadicsomot, a finomra vágott fokhagymát, kapri- és olívabogyót egy evőkanál olajon átsütjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot és borsot. Mártás sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük a zsemlemorzsát és melegen tartjuk. A halfilét a maradék felhevített olajban, mindkét oldalán két percig pirítjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A rukkolát feldaraboljuk. A mártásba keverjük. A tál közepére halmozzuk a tésztát, majd körberakjuk a hallal és a mártással bevonjuk. Rukkola levelekkel díszítjük.