Részeges sertés paprikával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel felönthetjük. Ha megpuhult, szórjuk rá a fűszereket és a feldarabolt paprikákat, majd 5 perc alatt főzzük össze.
Előételnek, pitával vagy párolt rizzsel főételnek kínáljuk.