Olasz almás csirkesaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főtt, Hétvégi ebéd, Hideg, Sós, Zöldség, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet sós vízben puhára főzzük vagy eleve főttet használunk. Hagyjuk kihűlni, majd lebőrözve és kicsontozva apró darabokra vágjuk. A zellert és az almát apró kockára vágjuk, a sárgarépát almareszelőn lereszeljük. A majonézt, az olajat és a citrom kicsavart levét elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hozzávalókat beleforgatjuk és salátalevéllel bélelt tálba rakjuk, a félbevagdalt paradicsommal körberakjuk, a finomra metélt petrezselyemmel megszórjuk. Almából lehetőleg borízűt válasszunk és csak keverés előtt vágjuk fel, hogy ne barnuljon meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||