Olaszos pulykarolád grillezve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet felszeleteljük és fólia alatt négy nagyobbacska szeletté verjük. A paradicsomot kimagozzuk és a mozzarellával együtt, kis kockára vágjuk. Összekeverjük a metélt bazsalikommal. A sózott borsozott húsokra halmozzuk a sajtos egyveleget és a két szélét behajtva feltekerjük. Beburkoljuk a szalonnába és fogpiszkálóvak megtűzzük. Közepes magasságra emelt grillrácson, forgatva megsütjük.
Friss zöldsalátát adjunk mellé.